Kategorije

Išči po spletni strani

Naključne objave:

Povezave

Arhiv:


« | Vrni se na prvo stran | »

Predaja donacije enoti HNMP BRNIK za nakup prenosnega ultrazvočnega aparata

Objavil : admin | marec 4, 2014

V enoti HNMP Brnik smo si že nekaj let prizadevali, da bi z nakupom prenosnega ultrazvočnega aparata omogočili najtežje poškodovanim in kritično bolnim hitrejšo in natančnejšo diagnostiko ter možnost ustreznejšega ukrepanja že v predbolnišničnem okolju.

Za naše želje so izvedeli organizatorji akcije Manj svečk za manj grobov pod vodstvom Primoža Jelševarja. Skupaj s sodelavci so za nakup ultrazvočnega aparata zbrali 9.416,63 EUR, kar je bilo dovolj, da je enota s preostalimi sredstvi lahko pridobila nov ultrazvočni aparat.

Enota HNMP Brnik se s tem postavlja ob bok najrazvitejšim helikopterskim reševalnim službam, ki sledijo sodobnim smernicam v urgentni medicini.

Slavnostne podelitve donacije v hangarju Letalske policijske enote so se 11.12.2013 poleg organizatorja akcije in predstavnikov enote HNMP Brnik udeležili še direktor Osnovnega zdravstva Gorenjske, direktorica ZD Kranj, predsednik SLS, župana mestne občine Kranj in Cerklje ter zaposleni Letalske policijske enote.


Objavljeno v kategoriji : NOVICE | Comments Off on Predaja donacije enoti HNMP BRNIK za nakup prenosnega ultrazvočnega aparata