Kategorije

Išči po spletni strani

Naključne objave:

Povezave

Arhiv:


« | Vrni se na prvo stran | »

NAVODILA UPORABNIKOM ENOTE HNMP BRNIK V ČASU POVEČANEGA ŠTEVILA OKUŽENIH S KORONA VIRUSOM (SARS-CoV-2)

Objavil : Binko | oktober 11, 2020

V času povečanega števila okuženih s korona virusom smo zdravstveni delavci v enoti HNMP Brnik pri svojem delu med bolj izpostavljenimi, obenem pa nam narava dela ne omogoča popolne zaščite proti okužbi s korona virusom. Zato smo se že ob pojavu okužbe s korona virusom v Sloveniji s piloti SV odločili, da enota HNMP Brnik zavrne prevoz pacienta s potrjeno okužbo s korona virusom oz. bolnika s COVID-19 ter paciente z veliko verjetnostjo za COVID-19.

Da bi se v največji meri izognili prevozu pacienta, okuženega s korona virusom, je zelo pomembna ustrezna anamneza pri sprejemanju klica za intervencijo, zato bo dežurna ekipa HNMP temu posvetila dodatno pozornost.

Veliko verjetnost za COVID-19 predstavljajo pacienti, ki imajo vsaj enega od naslednjih znakov (in tako intervencijo v enoti HNMP Brnik zavrnemo):

-znake akutne okužbe dihal (kašelj, težko dihanje, občutek težke sape)
-ima vročino 38 st C ali več oz. jo je imel v zadnjih dneh
-nezaščiten stik pacienta z osebo z znaki okužbe dihal in/ali vročino v zadnih 14 dneh

Prav tako zavrnemo intervencijo za vse bolnike z dispneo (ne velja za poškodovane!), ki nimajo vročine, saj je odsotnost povišane telesne temperature nezanesljiv izključujoč znak COVID-19.

Pri našem delu uporabljamo zaščitna sredstva po navodilih NIJZ, dodatno se ekipa HNMP ustrezno zaščiti na kraju intervencije pred izvajem posegov, kjer je večja verjetnost prenosa morebitne okužbe (npr. intubacija, oživljanje…).

Uroš Lampič Brnik, 22.3.2020

vodja HNMP Brnik

Objavljeno v kategoriji : NUJNA OBVESTILA ZA UPORABNIKE | Comments Off on NAVODILA UPORABNIKOM ENOTE HNMP BRNIK V ČASU POVEČANEGA ŠTEVILA OKUŽENIH S KORONA VIRUSOM (SARS-CoV-2)