Kategorije

Išči po spletni strani

Naključne objave:

Povezave

Arhiv:


« | Vrni se na prvo stran

Zahvala ekipi HNMP Brnik

Objavil : Binko | junij 1, 2024

“Tokrat, 12.5.2024 sem tudi sam imel smolo v gorah. Pri povratku iz Kamniškega sedla mi je pri plezanju čez snežni plaz zdrsnilo. Po več deset metrih premetavanjapo snežišču in po skalovju sem se nekako ustavil pred prepadom. Najprej bi se iz srca zahvalil tistemu, ki me je slišal na Okrešlju in poklical pomoč.

Potem bi se zahvalil zdravniški ekipi iz Brnika in ekipi Slovenske vojske. Predvidevam, da so od tam. Reševanje je potekalo v izredno zahtevnih razmerah. Nemogoč dostop. Reševalci, zdravnik in dva tehnika so se spustili po jeklenici.

Najprej so morali poskrbeti zase. Si urediti prostor, da so sploh lahko pristopili do mene. Da je bilo vse težje, je pričelo deževati. Iz Kamniškega sedla sem bil prepeljan v urgentni blok UKC Ljubljana.

Tam so me oskrbeli in prepeljali na Travmatološki oddelek, kjer sem bil operiran. Na stari travmatologiji, kjer se zdravim sem pristal z odprtim zlomom golenice, s tremi zlomljenimi rebri in razbito glavo, kar so mi lepo zašili.

HVALA VSEM.” E.L.
(OBJAVLJENO NA FB v SKUPINI HRIBOVC – AKTUALNE RAZMERE)

V združeni ekipi HNMP – GRZS sta bila ta dan dva zaposlena v OZG – zdravnik Uroš Lampič, dr.med. spec. urg. medicine in reševalec HNMP Janez Primožič, mag. zdr.nege, kot reševalec letalec GRZS je bil z njima v vzhodni steni Brane Damijan Kočar. Vsi trije so tudi tudi reševalci letalci GRZS.

Avtorja fotografij: Damijan Kočar in Uroš Lampič (priprava poškodovanca v helikopterski vreči na vitlanje).

Objavljeno v kategoriji : NOVICE | Comments Off on Zahvala ekipi HNMP Brnik