Kategorije

Išči po spletni strani

Naključne objave:

Povezave

Arhiv:


« | Vrni se na prvo stran | »

Usposabljanje članov HNMP BRNIK iz modula A1

Objavil : admin | december 7, 2014

V novembru in decembru 2014 je potekalo usposabljanje iz helikopterskega reševanja. Dva zdravnika HNMP Brnik in en zdravnik GRZS smo se usposabljali po modulu A/1, reševalci GRZS pa po modulu C. Predstavniki URSZR, inštruktorji helikopterskega reševanja GRZS in posadke Letalske policijske enote so kljub hladnemu in deževnemu vremenu, ki je onemogočilo usposabljanje izven letališča Brnik, poskrbeli za varno in kakovostno usposabljanje iz letne in zimske tehnike.

Pridobljeno znanje bosta zdravnika HNMP Brnik lahko uporabila že med delovanjem združene ekipe HNMP GRZS med zimskimi šolskimi počitnicami za posredovanje na smučiščih. Ekipa, sestavljena iz zdravnika HNMP Brnik z modulom A/1 ali C, reševalca HNMP Brnik in letalca reševalca GRZS bo tako sestavljena že peto leto zapored in bo na voljo za hitro in učinkovito posredovanje na smučiščih tudi v primerih, ko pristanek helikopterja ne bo mogoč in bo potrebna uporaba elektromotornega vitla.

Zdravniki in reševalci HNMP Brnik, ki izpolnjujejo pogoje za pristop k modulu A/1, z veseljem pričakujejo prihodnje usposabljanje.

Uroš Lampič
vodja HNMP Brnik


Objavljeno v kategoriji : NOVICE, FOTOGALERIJA | Comments Off on Usposabljanje članov HNMP BRNIK iz modula A1